Sonda
Jakich używasz kosmetyków do pielęgnacji włosów?
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

 

 

100% Naturalny Olejek Rycynowy 50 ml

Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]

Opis

Olej Rycynowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

Tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie ntałyszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuję strukturę włosa, zapobiega ich wypadaniu, rozdwajaniu  oraz wysuszeniu. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask. Okłady z oleju rycynowego są najczęściej polecanym środkiem na łupież.

Doskonały do każdego rodzaju skóry.

 

Gatunek rośliny tropikalnej należący do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy. 

SPOSÓB UŻYCIA:

  • stosować bezpośrednio na skórę. Warto rozcieńczać z innym olejem nośnikowym
  • kąpiel natłuszczająco-ochronna. Wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju.
    dzięki błyszczącej strukturze w połączeniu z olejem z miąższu kokosa stanowi dobry surowiec
  • do produkcji balsamów oraz pomadek do ust domowej roboty
  • włosy- wcieraj olej we włosy i skórę głowy po czym zmyj delikatnym szamponem. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę. Doskonały w walce z łupieżem suchym.
  • dodatek w odżywkach do włosów tłustych
  • idealny do pielęgnacji rzęs i brwi

 

 

Pochodzenie: Państwa Azji
Pojemność: 50 ml
Status produktu: kosmetyk
Data ważności na opakowaniu
Przechowywanie: zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

 

 

http://vedicyoga.pl
 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl