Sonda
Jakich używasz kosmetyków do pielęgnacji włosów?
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

 

 

Kosmetyczny olej arganowy 100% naturalny 50ml

Cena: 25,00 zł 25.00
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

Opis

OLEJ ARGANOWY KOSMETYCZNY 50ML
BIO ELIKSIR MŁODOŚCI Z MAROKO



Nie bez powodu zwany złotym środkiem na zmarszczki, problemy skórne czy niekorzystny wpływ czynników atmosferycznych.

Ten niezwykle cenny olej swoje właściwości zawdzięcza witaminie E zwanej „Witaminą Młodości” (2 x więcej niż ma oliwa z oliwek), a aż 80 % składu stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3,6,9. Jest tłoczony na zimno z nasion owoców drzewa arganowego, które rośnie tylko w południowo – zachodniej części Maroka w ekologicznie czystym środowisku, wpisanym na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy ma konsystencję wodno – oleistą , przez co jest bardzo wydajny.



DZIAŁANIE:


  • PRZECIWZMARSZCZKOWE: Spłyca już powstałe zmarszczki i zapobiega powstawaniu następnych przez długie lata. Aplikowany najczęściej zamiast kremu na noc, 3-4 krople na twarz, okolice oczu, szyję, dekolt wystarczą, aby rano obudzić się z wygładzoną, mocno nawilżona skórą.

 

  • OCHRONNE: Chroni przed agresywnym działaniem słońca, wiatru i niskimi temperaturami.

 

  • WZMACNIAJĄCE: Wymieszany z sokiem z cytryny w proporcjach 1:1 wcierać w płytkę paznokcia. Stają się mocne, białe, nie rozdwajają się i nie łamią. Stosować na końcówki włosów.

 

  • REGENERUJĄCE: Dzięki zawartości NNKT znakomity na różne wypryski skórne: trądzik, ospa wietrzna, opryszczka wargowa, egzemy, poparzeniach i pęknięciach skóry Pobudza komórki do odbudowy, dzięki czemu nie ma blizn i przebarwień. Stosować miejscowo.



100% BIO - CZYSTY OLEJ ARGANOWY PROSTO Z MAROKO, ORYGINALNIE ZAPAKOWANY, POSIADA CERTYFIKAT JAKOŚCI BIO – ECOCERT.
OLEJ MA LEKKO KWASKOWY ZAPACH, PROSZĘ UWAŻAĆ NA PODROBIONE PRODUKTY (musi być widoczny znaczek ECOCERT).
OLEJ ARGANOWY NIE UWRAŻLIWIA! IDEALNY DLA KAŻDEJ SKÓRY.



UWAGA! OLEJ ARGANOWY KOSMETYCZNY NIE PACHNIE ORZESZKAMI, ma delikatny charakterystyczny zapach. NIE PACHNIE ORZESZKAMI JAK TO JEST W PRZYPADKU OLEJU SPOŻYWCZEGO. JEST TEŻ JAŚNIEJSZY NIŻ SPOŻYWCZY, KTÓRY JEST PRAŻONY. OLEJ KOSMETYCZNY JEST DROŻSZY W PRODUKCJI (poddaje się go dodatkowym procesom tak aby pełnił swoje funkcje kosmetyczne). Ma też w konsekwencji wyższą cenę. Proszę uważać na sprzedawców, którzy tańszy w produkcji olej spożywczy oferują jako kosmetyczny(zorientują się Państwo po kolorze i zapachu, kulinarny jest ciemniejszy i pachnie orzeszkami).


Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków. Zwany jest ELIKSIREM MŁODOŚCI, szczególnie dzięki dużej zawartości tokoferoli czyli witaminy E (w tym Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol), które są obrońcami naszego organizmu przed starzeniem się komórek i mają duży udział w walce z utleniaczami. Olej ten jest hitem kosmetyków anti-aging (anty-starzeniowych).



Olej arganowy jest :

  • zalecany w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej skóry
  • pomaga zredukować zmarszczki przez odbudowę warstwy hydrolipidowej, przez co udaje się zachować młodzieńczy wygląd skóry
  • dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed wolnymi rodnikami
  • wzmacnia włosy i paznokcie
  • ma właściwości silnie nawilżające, dogłębnie nawilża, ujędrnia i napina skórę
  • chroni przed działaniem szkodliwych dla cery, czynników zewnętrznych jak: słońce, wiatr, zimno, stres
  • ma duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę



OLEJ ARGANOWY ma również szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych oraz w działaniach terapeutycznych:

  • skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą
  • przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych)
  • pomaga w leczeniu reumatyzmu
  • doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie
  • nawilża suche i zniszczone włosy, nawilża suchą skórę głowę
  • wspomaga kruche, rozdwajające się paznokcie


Olej arganowy ma zastosowanie w pielęgnacji nawet bardzo wysuszonej skóry dłoni. Używany jest także do pielęgnacji paznokci



PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KOSMETYCZNEGO
Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno
Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany
Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)



Pojemność: 50ml

Data ważności na opakowaniu.

Kraj pochodzenia: MAROKO

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

 

 

http://vedicyoga.pl
 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl