Producenci

Olej z uczepu trójlistkowego 100ml

Olej_z_uczepu_trójlistkowego_100ml.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,00 zł 20,00 zł 15.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

DO PIELĘGNACJI SKÓRY WRAŻLIWEJ I PROBLEMATYCZNEJ

  • Likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia
  • Zapobiega powstawaniu oraz eliminuje zmiany trądzikowe
  • Łagodzi wykwity skórne , stany zapalne oraz świąd
  • Intensywnie regeneruje i odżywia
  • Podnosi poziom nawilżenia rogowej warstwy naskórka
  • Hamuje nadmierne rogowacenie oraz łuszczenie się skóry
  • Wpływa na wydłużenie czasu remisji zmian łuszczycowych
  • Łagodzi skórę po opalaniu

 

 

Olej może być stosowany zarówno przez dzieci jak i dorosłych.


Całkowicie redukuje ciemieniuchę na skórze głowy u dzieci. Likwiduje i zapobiega odparzeniom oraz potówkom.

Jest całkowicie bezpieczny i delikatny. Nie posiada żadnych dodatków ani konserwantów.

 

 

 

Olej z uczepu trójlistkowego zalecany jest również do pielęgnacji skóry po oparzeniach słonecznych.

Olej nawilża i regeneruj podrażnioną skórę skórę. Łagodzi pieczenie i zaczerwienienia wywołane długotrwałym kontaktem skóry ze słońcem.

 

 

Uczep trójlistkowy od lat stosowano w medycynie ludowej  

jako roślinę łagodzącą najprzeróżniejsze schorzenia skórne. 
Robiono z niego okłady oraz wywar, który dodawany bezpośrednio do kąpieli łagodził odparzenia, potówki, uczulenia, egzemę, stany grzybicze, zapalenia skóry oraz łuszczyce.

 

 ARTYKUŁ Z PORADNIKA UZDRAWIACZA

 

 

WSKAZANIA DO STOSOWANIA:

 

Sucha , ściągnięta skóra
Skóra z tendencją do występowania trądziku, podrażnień, zaczerwienień.
Do pielęgnacji skóry po opalaniu.
Łojotokowe zapalenie skóry głowy.
Demakijaż  twarzy i rzęs.

 

 

Sposób użycia:

Do codziennej pielęgnacji twarzy i ciała – nanieść niewielką ilość oleju i delikatnie wmasować.
Do pielęgnacji skóry przy swędzeniu i podrażnieniach - wacikiem nasączonym olejem smarować zmienione chorobowo miejsca 2-3 razy dziennie.
Do pielęgnacji skóry głowy- dwa razy w tygodniu niewielką ilość oleju wetrzeć w skórę głowy oraz wmasować we włosy 20-30 min. przed myciem.
Do demakijażu - na zmoczony w ciepłej wodzie wacik nanieść 2-3 krople oleju i delikatnie oczyścić rzęsy, powieki i twarz.

Skład INCI: Bidens Tripartita Leaf Extract

Data ważności na opakowaniu
Opakowanie 100ml

Produkt przebadany dermatologicznie
Nie testowano na zwierzętach
Zarejestrowano w UE

 

 Ciekawostki  o uczepie.

 Ojczyzną UCZEPU TRÓJLISTKOWEGO jest strefa klimatu umiarkowanego Europy i Azji. W Polsce nader pospolity, porasta przede wszystkim gleby wilgotne: bagna i brzegi wód. Czasem można go również spotkać w polu lub w ogrodzie; ale tylko tam, gdzie jest wysoki poziom wód gruntowych.

 W środowisku naturalnym, głównie na bagnach, roślina ta tworzy prawdziwe gąszcze.

 

Łodygi uczepu osiągają do 80 cm wysokości. Są one sztywne, wzniesione rozgałęzione, pokryte liśćmi ułożonymi na gałązkach naprzeciwległe. Kwiaty uczepu są niepozorne, żółte, rurkowate. Po zapyleniu i przekwitnięciu wydają bardzo charakterystyczne owoce: spłaszczone podłużne niełupki, zakończone ostrymi, haczykowatymi wyrostkami czy zadziorami. Gdy owoce uczepu dojrzeją, nie sposób przejść przez zarośla owej rośliny, by nie zostać nimi dokładnie oblepionym. Przylegają nader łatwo i silnie do ubrania albo sierści zwierząt i bardzo trudno się z nich „obrać”. Oczywiście ta właściwość znacznie ułatwia roślinie rozsiewanie się i zasiedlanie nowych terenów.

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (1)

30 października 2016

Mój 20 miesięczny synek miał bardzo wysuszoną skórę- od pół roku stosujemy olej z uczepu trójlistkowego i problem się rozwiązał. Syn ma gładką i nawilżoną skórę.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl